‘Korenbree gaat eindelijk op de schop’

BORCULO – Vele aanwonenden, werkenden en bezoekenden zullen erg content zijn met het feit dat de Gemeente Berkelland na vele jaren de Korenbree in Borculo definitief gaat verharden en verlengen. De “tijdelijke” weg was velen een doorn in het oog.

De weg wordt binnenkort definitief bestraat en de inrichting van de omgeving wordt aangepast aan de eisen van deze tijd. Het plan wordt tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 16 september gepresenteerd van 17.00 tot 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Borculo.

 Ook kunnen belangstellenden het voorlopig ontwerp inzien van 19 augustus tot 1 oktober in de Gemeentewinkel in Borculo. De noodbestrating in de gehele Korenbree wordt vervangen door definitieve bestrating. Ook wordt de inrichting van de omgeving aangepast,  wordt de afwatering verbeterd en wordt het gebied aangekleed met openbaar groen. Tot zover het goede nieuws. Zie de eerste foto’s onderaan dit bericht.

Velen hadden echter liever gezien dat ook de Hekweg in de richting Neede, ter hoogte van Willems sierbestrating aan een onderhoudsbeurt werd onderworpen. Deze weg is levensgevaarlijk. Mensen die er regelmatig overheen rijden weten dat de spoorvorming dusdanig is dat de auto naar rechts wordt getrokken. Aan de rechterkant van de weg komt men uiteindelijk in een geul terecht waar maar moeilijk uit te sturen is. Vanaf grofweg de kruising met de Nettelhorsterweg is de weg opnieuw geasfalteerd.

Ook tot een paar honderd meter voor Willems ziet de bestrating er goed uit. Juist dit ene tussenstukje maakt deze veelgebruikte doorgaandeweg tot een gevaar. Zie de laatste foto’s onderaan dit bericht.

[nggallery id=493]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven