Openluchttheater start nieuw festival

EIBERGEN – In het Openluchttheater wordt op zondag 13 september een extra muziekfestival gehouden. De Berkellandse Muziekmiddag wordt speciaal georganiseerd voor de wat oudere inwoners uit Berkelland. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er optredens van dameskoor De Vrolijke Noot, Seniorenorkest De Achterhoek, volkszanger Stefan Mondial en Memories. De entree is gratis.

“De afgelopen maanden kregen we enkele opmerkingen dat er weinig muziekfestiviteiten voor de wat oudere inwoners zijn. Omdat er onder onze 650 donateurs ook veel senioren zitten, is besloten tot deze extra muziekmiddag”, vertelt voorzitter Henk Nijhof van het Openluchttheater Eibergen.

Het muziekfestival wordt geopend door het Berkellandse dameskoor De Vrolijke Noot. De zestig vrouwen brengen een vrolijke notenmix met bekende meezingers als ‘Blauwe kinderogen’ en ‘Dans nog eenmaal met mij’. Om 15.00 uur speelt het seniorenorkest De Achterhoek een uur lang bekende muziekstukken uit operettes en musicals, aangevuld met Egerländer en klassieke muziek.

De vijftig muzikanten zijn allen afkomstig uit de gemeente Berkelland. Vanaf 16.00 uur gaan ongetwijfeld de handjes de lucht in, als het podium het domein is van volkszanger Stefan Mondial. De eerste editie van de Berkellandse Muziekmiddag  wordt om 17.00 uur afgesloten met een swingend optreden van Memories. Zij brengen bekende hits uit de jaren zestig tot tachtig, met onder meer nummers van ABBA.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven