Piratenzender draait voor goed doel

RUURLO – Muziek draaien voor het goede doel dat gebeurt niet elke dag. Maar voor de leden van de piratenzender Vrije Radio Achterhoek is dit heel normaal. Voor de vierde keer hebben ze hun mast opgebouwd in het buitengebied van Ruurlo.

Vrijdagmiddag is de marathonuitzending van 72 uur begonnen. Er wordt niet zomaar gedraaid. “We hebben echt een doel, met deze uitzending zamelen we geld in voor de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Donateurs uit de hele Achterhoek hebben nu al ruim 1200 euro gestort. Of dit legaal is? Eigenlijk mag dit niet, maar in al die jaren is het goed gegaan. Er wordt net zo lang uitgezonden totdat we een lintje krijgen van de burgemeester”, lacht Gerco die niet met achternaam genoemd wil worden.

De smsjes stromen massaal binnen, zelfs uit Hogeveen, Zeist en Tiel. Veel mensen komen op de zendlocatie een kijkje nemen. Tot vanavond 24.00 uur is de Ruurlose piraat te beluisteren, dat kan in de ether op 99.5.

Of via internet. Ondernemers uit de regio hebben doormiddel van sponsoring er voor gezorgd dat de uitzending dit jaar door kon gaan.

Meer informatie op www.vrijeradioachterhoek.nl

[nggallery id=465]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven