Zwembad feliciteert 70.000ste bezoeker

EIBERGEN – Het was zondagmiddag spannend aan de kassa bij zwembad ’t Vinkennest. Wie wordt de 70.000ste bezoeker. Johan Leferink (54) uit Haaksbergen was de gelukkige. Rond 14.00 uur passeerde hij de kassa en werd door het personeel van het buitenbad in de watten gelegd.

“In de jaren 70 was ik hier al te vinden, het is gewoon een geweldig bad, het water, de sfeer en het personeel, altijd goed. Ik ben ook bijna nooit in een binnenbad te vinden. Hoe ik hier kom? Gewoon op de fiets, bijna elke dag fiets ik van Haaksbergen naar Eibergen om een duik te nemen. Is dat niet sportief?” grapt Leferink.

De Haaksbergenaar kan volgend jaar een jaar lang gratis zwemmen omdat hij de 70.000ste bezoeker is geworden. Ook kreeg hij een bos bloemen. Vanaf 1971 zijn de bezoekers aantallen bijgehouden in schriften (zie film), in dat jaar telde het bad in totaal 136.000 bezoekers.

Zwembad ’t Vinkennest heeft zondag de deuren gesloten. Het was de laatste dag van dit seizoen. Het is nog maar de vraag of het bad volgend jaar weer open gaat. Het personeel is er van overtuigd dat het bad niet zomaar dicht gaat. Een tijdje geleden is het hele bad gerenoveerd.

Harmonicadag in Eibergen groot succes!
De jaarlijkse harmonicadag rondom de Oude Mattheus kerk was weer een groot succes. Vele spelers uit het hele land kwamen naar de dag met als titel ‘Rondje om de kerk’. Fotograaf Roy Nijman had een volle agenda maar hij kon gelukkig nog een paar plaatjes schieten (zie hieronder).

[nggallery id=544]
Foto’s ingezonden door Christiaan Thalen:
[nggallery id=551]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven