Agenten treffen elkaar op voetbaltoernooi

EIBERGEN – Het World Police Indoor Soccer Tournament kent dit jaar wederom een groot deelnemersveld. De 27e editie van ’s-werelds grootste zaalvoetbaltoernooi voor politieagenten wordt dit jaar gehouden van 12 tot 15 oktober.

160 teams (heren en dames) uit 38 landen spelen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 oktober van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat hun wedstrijden in sporthal De Pickerhal in Eibergen, in sporthal Den Elshof in Groenlo, in de sportzaal van Marveld Recreatie in Groenlo en in het Sourcy Center in Zieuwent. Ongeveer 2300 gasten verblijven in de toernooiweek in accommodaties in Groenlo en Eibergen. Ook dit jaar mag de organisatie zich weer verheugen op de komst van een Amerikaans team.

Maandag 12 oktober is ’s-avonds de feestelijke opening van het toernooi in de Eibergse Pickerhal. Tijdens deze opening worden alle deelnemende teams voorgesteld. Deze teampresentatie is voor iedereen toegankelijk, maar als de tribunes vol zijn worden geen mensen meer toegelaten. (De sporthal is geopend vanaf 19.00 uur.)

Dinsdag 13 en woensdag 14 oktober worden de poulewedstrijden gespeeld. Donderdag 15 oktober worden na de laatste poulewedstrijden vanaf ongeveer 17.00 uur de (kruis)finales gespeeld in sporthal de Pickerhal in Eibergen. Het toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking. Ook voor de finales en de prijsuitreiking geldt dat er geen mensen meer worden toegelaten wanneer de tribunes vol zijn. Belangstellenden zijn alle dagen van harte welkom en hebben gratis toegang, maar zoals eerder werd vermeld, worden geen mensen meer toegelaten als de tribunes vol zitten.

Het World Police Indoor Soccer Tournament begon 27 jaar geleden als een plaatselijk zaalvoetbaltoernooi. Lokale politieagenten voetbalden tegen teams van de gemeente en de douane. Toen eenmaal Duitse collega’s mee gingen doen, kreeg het toernooi al snel een internationaal tintje. In de loop der jaren groeide het deelnemersveld gestaag. Sinds 2005 doen ook damesteams mee aan het toernooi.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven