Bekende oranjebus gestrand in Glasgow

EIBERGEN – Iedereen kent hem wel de beroemde oranjebus waar de ‘Achterhoekse Bofkonten’ uit Eibergen en omstreken mee op reis gaan naar bijna alle wedstrijden die het Nederlands elftal speelt. Vorige week zondag vertrokken de tien mannen naar Glasgow om de voetbalwedstrijd Schotland-Nederland bij te wonen. Woensdag 9 september kwamen ze aan bij het Hampden Park, waar de wedstrijd werd gespeeld. Net voor de poort ging het mis.

Door een hobbel in de weg werd de achterkant van de bus geraakt. Waardoor er een gat in de carter werd geslagen. Alle olie liep er uit. De bus kon geen kant meer op. “We hoorden een knal en dachten dat het de bumper was, maar na een paar meters sloeg de motor al af. Daar stonden we dan met onze handen in de haren. Gelukkig zijn we altijd goed voorbereid op pad. En hebben de SOS service van onze verzekeringsmaatschappij gebeld. Natuurlijk Wormgoor. Alles werd geregeld zelfs vervoer voor de terugweg naar Nederland”, vertelt Jaap IJdo.

De bus werd afgesleepd en is naar een garage gebracht. Na onderzoek bleek dat de motor door gebrek aan olie was vastgelopen. Op dit moment is er een truck vanuit Nederland onderweg om de bus op te halen. Aanstaande vrijdag is de oranjebus weer terug in Nederland en wordt hij in Winterswijk nagekeken en weer opgeknapt.

De volgende mensen zaten in de bus, Henk Vermeulen, Henny van Gunst, Tonnie te Koppel, Jan Morrenhof, Geert op de Laak, Jaap IJdo, Toon van de Sandt, Paul Volwater, Leo Vos en Pieter Bours. “Ondanks de pech ging het feest gewoon door. We hebben nu wel een nieuwe naam geen bofkonten maar pechkonten”, grapt IJdo.

[nggallery id=602]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven