Bloemschiksters vallen in de prijzen

BERKELLAND – Het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs is dit jaar zeer succesvol verlopen voor Groei en Bloei afdeling Berkelland en Haaksbergen. Acht leden vielen in de prijzen. Van de in totaal 145 deelnemers, deden veertien personen mee van deze afdeling.

Ook deden 39 teams van AOC’s mee, waaronder twee teams van AOC Borculo. Met een score van acht prijswinnaars was de deelname weer zeer groot te noemen. Het lijkt een gewoonte te worden dat de afdeling Berkelland/Haaksbergen zo hoog scoort.

Het kampioenschap werd dit jaar gehouden in een prachtige ambiance , het Groenhorst college in Almere. Het thema, “Het nieuwe land”, was dan ook heel toepasselijk. Voor elke klasse moest de kleurentheorie van Johannes Itten in alle bloemstukken duidelijk aanwezig zijn, dus veel kleur. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het na afloop van de wedstrijd  één groot kleurenspectrum was.

In de Ere-klasse werd Joke Klein Tiessink uit Barchem tweede, dit betekent 2e beste van Nederland. In dezelfde klasse ontving  Anneke Morgenster uit Borculo de 7e,  Ineke Addink uit Zwiep/Lochem de 8e en Joke te Lindert uit Winterswijk de 10e prijs. Dika Koeslag uit Rekken behaalde de 5e prijs in de klasse A-select .

In de A-klasse behaalde Christien Emsbroek uit Eibergen de 2de, Marcel Borkus uit Ruurlo de 5e en Lidy van Telgen uit Doetinchem de 10de prijs. Marcel Borkus ontving tevens de vernieuwingsprijs in deze klasse.

[nggallery id=649]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven