Eibergen en Beltrum touwtrekkampioen

HOLTEN – Afgelopen zondag waren de touwtrekkers te gast in Holten voor de eindronde touwtrekken in gewest oost. Hier behaalden de Berkellandse touwtrekkers klinkende resultaten.

In de jeugdklasse kon de titel niet meer ontgaan aan de ploeg van Bisons. Met een grote voorsprong ging het Beltrumse team de strijd aan. Ook deze dag maakten ze geen fouten en werden met glans kampioen. Ook ’s morgens trokken de ploegen in de 640 klasse. Hierin was de favoriet de TTV Eibergen. Zij trokken weer een foutloze competitieronde en behaalden hiermee de oostelijke titel. Bisons en Heure werden derde en vierde.  Ook dit team gaat als nationaal team naar de E.K. De dames van Eibergen trokken goed op deze eindronde maar konden geen podiumplaats afdwingen.

Het middagprogramma werd begonnen in de 680 klasse. Eibergen dat de laatste competitie dagen sterk was stelde enigzins teleur. Opmerkelijk was de wederopstanding van OKIA. Was het de vorige rondes nog ver beneden de maat. Nu werden ze dagkampioen. Bisons dat zondag als tweede eindigde kon wel de titel veiligstellen. Eibergen werd in de totaalrangschikking derde. In de 720 klasse werd Vorden kampioen. Ze hadden voorafgaand aan deze dag al voldoende punten verzameld om zich kampioen 2009 te mogen noemen.

Nu gaan de touwtrekkers zich opmaken voor het Europees Kampioenschap dat op 17 september begint. Voor Nederland komen dus Eibergen en de Bisons uit in de 640 en de jeugd tot 23 jaar uit. Voor het Borculose Heure zijn de verwachtingen hoog in de 720 klaase. Zij mogen hierin het selectieteam vormen. Waarbij de ploeg wordt versterkt met leden van TTV Vorden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven