Freiwalds Menagerie Circus in Eibergen

EIBERGEN – Spanning, schoonheid en sensaties, ze komen allemaal aan bod tijdens de moderne show van het Freiwalds Menagerie Circus, een echt gezellig circus voor de hele familie. Van vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober geeft het circus in Eibergen op het circusterrein de Nieuwe Maat haar voorstellingen.

Op zaterdag is er zelfs van 12.30 tot 13.30 een gratis open dag waarin de bezoekers onder andere te zien krijgen hoe dieren in het circus nu eigenlijk gedresseerd worden.

Paarden, lama’s, kamelen, olifanten, zebra’s, clowns en luchtacrobaten; het zijn de klassieke circuselementen. In het Freiwalds Menagerie Circus zijn acts uit Italië, Hongarije, Duitsland en Nederland allemaal in een modern jasje gegoten. Een circus van de toekomst, maar wel nog echt circus waar het hooggeëerd publiek ouderwets kan genieten. Het genieten kan zelfs nog met het hele gezin, want met prijzen van 10 tot 20 euro is het circus ook nog betaalbaar.

Diverse internationale artiesten maken hun opwachting. De Italiaanse circusprinses Maya Orfei presenteert een poëtische doekenact en is voor het eerst in Nederland te zien. De Hongaarse strapatenkunstenaar Ivan Makay vliegt direct onder de circuskoepel en op het slappe koord weet het jonge Nederlandse talent Thijs de Waard het publiek te verbazen.

De familie Freiwald presenteert zelf enkele bijzondere dierenacts, zoals een symfonie in zwart en wit op de klanken van Michael Jackson en een piratenact met kamelen en lama’s. De kleinste bezoekers kunnen genieten van de boerderijdieren die laten zien dat ze qua intelligentie niet onderdoen voor de grote dieren van het circus. Circusdirecteur Lutz Freiwald komt zelf in de piste met zijn lieveling Buba. Deze olifantendame had een hoofdrol naast Carice van Houten in de jeugdfilm Knetter en betreedt samen met een paar zebra’s de piste.

Kaarten reserveren kan van 11.00 t/m 13.00 uur via de reserveerlijn: 06-420 29 659 en 24 uur per dag via www.menagerie-circus.nl. Het circus geeft voorstellingen op vrijdag om 16.15 en 19.00 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en zondag enkel om 14.00 uur.

[nggallery id=629]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven