Gestolen spullen na insluiping weer terug

NEEDE/RUURLO – De waardevolle documenten die eind augustus bij een insluiping in de woning van een 89-jarige vrouw uit Neede werden ontvreemd, zijn terecht. Een agrariër vond de twee geldkistjes onlangs en informeerde het slachtoffer direct. Via familie van het slachtoffer werd de politie geïnformeerd; het onderzoek naar de insluiping loopt nog.

Op 9 september besteedde de politie in een persbericht uitgebreid aandacht aan een insluiping in een woning in Neede waar van de bewoonster documenten en goederen waren ontvreemd met zeer grote emotionele waarde.
Het ging onder andere om grafdocumenten, uit de oorlog stammende brieven en foto’s, recentere foto’s, medailles en spelden van de overleden echtgenoot van de vrouw, een stamboek etc.

Ook bleek er een bankpasje ontvreemd te zijn waarmee een groot geldbedrag van de bankrekening van de vrouw was afgehaald.

Onlangs werd de politie op de hoogte gesteld dat een agrariër tijdens zijn werkzaamheden de twee geldkistjes had aangetroffen bij een bosperceel aan de Goudvinkendijk in Ruurlo. Eén geldkistje bleek te zijn opengebroken en hierin trof de man de gegevens van de gedupeerde aan.

Hij nam contact met haar op en bij controle bleken alle spullen waar de vrouw zo aan gehecht was, nog aanwezig waren. Er wordt alleen geld uit het opengebroken geldkistje vermist. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven