Needse pomoloog lost raadsels op

NEEDE/GELSELAAR – Aanstaande zaterdag gaat de Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV) weer fruit determineren bij Erve Brooks in Gelselaar. Op deze dag hoopt de vereniging weer veel mensen te kunnen helpen met raadsels over onbekende fruitrassen. 

Het oogstseizoen voor appels en peren is in volle gang, en dat is weer goed te merken. Pomoloog Marcel Tross (lid van de NPV) uit Neede draait weer overuren. Veel tuinliefhebbers trekken bij hem aan de bel over appels en peren zonder naam. Ook Tross is zaterdag in Gelselaar te vinden.

De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl kreeg zondag een appel in de handen gedrukt. Een Berkellander was zeer benieuwd wat voor appelras het zou kunnen zijn. We houden wel van raadsels, daarom gingen we met de onbekende appel naar pomoloog Marcel Tross (zie film).

Het determineren begint zaterdag om 10.00 uur, Erve Brooks is te vinden aan de Broekhuisdijk 5. Neem van elk soort vijf vruchten mee, de leden kunnen dan beter het juiste ras vinden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven