Ria Luttikhold wint Groet’n uut Dialexico

RUURLO – Ria Luttikhold-Lurvink uit Ruurlo heeft de zomerschrijfwedstrijd Groet’n uut Dialexico gewonnen. Haar elektronische ansichtkaart met daarop zeven ‘echte’ kabouters voldeed het best aan de opdracht die Charlotte Giesbers van Gelders Erfgoed in Zutphen en Arie Ribbers van het Staring Instituut hadden geformuleerd: stuur een brief, ansichtkaart of mail met je vakantiebelevenissen in de streektaal.

De prijs, een streekboekenpakket, zal de winnares een dezer dagen worden overhandigd. De schrijfwedstrijd was de eerste actie waarbij het Staring Instituut en het Gelders Erfgoed samenwerkten. Het voornemen bestaat om dat vaker te doen.

Groet’n uut Reurle
’t Is hier prachteg in Reurle en umstreken, maor wa’k toch noo ezene hebbe… Bun ik op de heide – neet wiet van ’t kasteel en vlakbie den doolhof – um ’n blauwen vlinder op de foto te kriegen, heur ik inens wat. Ik draeje mien umme en luuster. En nog ’s. Ik wis efkes neet wa’k zag: de zeuven kabouters van Sneewitje? Gewoon bie daglech? Too’k weer ’n betjen bie mien positieven kwamme en de mond weer dichte had edaone, wis ik ’t: ze bestaot nog! Hey ho, hey ho… Dat liedje wol mien den helen dag neet meer uut de kop!

Groet’n van Ria Luttikhold-Lurvink, Reurle

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven