SV Diabolo viert 50-jarig jubileum

50 jaar schietvereniging 059-borderBORCULO – Schietvereniging SV Diabolo uit Borculo vierde zaterdag haar 50-jarig jubileum. De vereniging bestaat uit 55 leden en heeft sinds 1995 een eigen clubgebouw aan de Oude Haarloseweg. De vereniging is in 1959 gestart in café “de Buitensingel”.

De club heeft in de laatste jaren een grote progressie doorgemaakt. Er werden vele kampioenen afgeleverd. Met name in de jeugd wordt er vanuit deze vereniging erg goed gescoord. Onder leiding van jeugdtrainer W. Winters hebben diverse jongeren geleerd hoe mooi de schietsport kan zijn en hoeveel plezier je er aan kunt beleven.

De leden van de vereniging hebben gezamenlijk de dag doorgebracht. Vanaf ’s morgens is men onderweg geweest en heeft men diverse bezoeken afgelegd. Onder andere “de Melktap”, “de Vierspan” en IJssalon “Dommerholt” zijn aangedaan.

’s Avonds werd er een serenade gebracht aan de 50- jarige vereniging door muziekkorps de Volharding uit Borculo. Hierbij werden ook de leden geëerd in verband met het behalen van diverse Nederlandse Kampioenschappen. Dennis Brandenbarg werd Nederlands kampioen en Danielle Lutke Willink – Fokkers werd onofficieel Nederlands kampioen.

Herzien met oude bekende
De bardienst werd gedraaid door een oude bekende van de schietvereniging. Het was ruim tien jaar geleden dat barman Jan Schreibeld bij “de Ploeg” de vereniging de nodige consumpties schonk. Hij was samen met zijn vrouw Hermien van de partij om de vereniging van achter de bar weer te voorzien van allerlei drankjes.

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=590]
Foto’s Roy Nijman
[nggallery id=592]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven