Terug in de tijd met Eggbilly festival

EIBERGEN – Zaterdagavond werd in Eibergen voor de tweede keer het Eggbilly-festival gehouden. In acht plaatselijke horecagelegenheden waren diverse optredens te zien van internationale en nationale bands. Zo waren er onder andere bands met bandleden uit Engeland, Frankrijk, Amerika, Zweden, België, en Duitsland.

Uiteraard waren er ook de nodige Nederlandse bands te bewonderen. Het muziekgenre van het Eggbilly-festival valt het beste te omschrijven als Rockabilly. Het festival is een uitgewerkt idee van Inge Maalderink uit Eibergen; een echte Eibergse “Billy”

Een overzicht van alle bands; Surf Rats, Nina & the Evil Bumblebees,  The Black Cat Bone Squad, Smooth and the Bully Boys, Rob Ryan, El Rio Trio, Trash Hombres en The RabiesQuiff. De deelnemende horecagelegenheden waren; Grand Canyon, De Lindeboom, De Libertijn, De Stier, Tijink, De Klok, De Bengel en De Krekel. Het festival kon net zoals vorig jaar weer rekenen op veel belangstelling uit binnen- en buitenland.

Onze verslaggever en fotograaf Roy Nijman waren uiteraard de gehele avond aanwezig en probeerde de sfeer van het festival goed vast te leggen. Mocht u zelf foto’s hebben gemaakt dan kunt u deze insturen naar [email protected].

Zeer gewilde magneetplaten Nieuwsuitberkelland.nl
Het is ons al vaker overkomen: onverlaten hebben het regelmatig gemunt op onze automagneetplaten met de naam van onze website. Ook tijdens het Eggbilly-festival bleken er weer verzamelaars aanwezig te zijn. Wij begrijpen natuurlijk best dat dit een gewild collectors item is en daarom hebben wij besloten om stickers te laten drukken om alle liefhebbers te kunnen voorzien. Graag zouden wij echter zien dat onze automagneetplaten terugkomen. Heeft u iets gezien voor café De Stier? Wij horen het graag!

[nggallery id=634]
Ingezonden foto’s Bob Appels:
[nggallery id=653]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven