Vrouw beroofd van waardevolle spullen

NEEDE – De politie onderzoekt een insluiping die eind augustus heeft plaatsgevonden in een woning aan de Es in Neede. Bij deze insluiping zijn allerlei documenten gestolen die van zeer grote emotionele waarde zijn voor de 89-jarige eigenaresse.

De insluiping heeft tussen 22 en 29 augustus plaatsgevonden. Hierbij is vanuit een slaapkamer een geldkistje en een brandkastje weggenomen met daarin een geldbedrag en allerlei documenten en goederen met een zeer grote emotionele waarde, waaronder grafdocumenten, uit de oorlog stammende brieven en foto’s, recentere foto’s, medailles en spelden van de overleden echtgenoot van de vrouw, een stamboek etc.

Ook blijkt er een bankpasje ontvreemd te zijn waarmee inmiddels een groot geldbedrag van de bankrekening van de vrouw is afgehaald. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de insluiping. Voor de insluiper of insluipers die de goederen hebben gestolen hebben veel van de weggenomen spullen geen waarde.

Mogelijk is het een en ander dus ergens gedumpt. Als mensen bepaalde documenten of foto’s vinden die mogelijk van deze insluiping afkomstig zijn, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Jongen vernield auto in Neede
In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 24-jarige man uit Neede aangehouden op verdenking van de vernieling van een auto aan de Reigerstraat in Neede. De politie ontving een melding over het feit dat de man rond 03:00 uur de antenne van een auto afgebroken zou hebben en ook een voorwerp tegen de auto aangegooid zou hebben waardoor krasschade was ontstaan. Een getuige zou gezien hebben wie de schade veroorzaakt had, waarna de man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en nader onderzoek.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven