Zandvang in Rekken op de schop

REKKEN – De zandvang en de noordelijk gelegen depots in Rekken ondergaan op dit moment een grote metamorfose. Waterschap Rijn en IJssel wil op deze manier meer ruimte creëren voor natuur en recreatie. De huidige inrichting van de zandvang voldoet niet meer aan de eisen die nu worden gesteld. Ook landschappelijk is de zandvang onaantrekkelijk.

De zandvang heeft op dit moment een lage ecologische waarde. Door verbreding en andere aanpassingen moet dit verbeterd worden. Zodat de zandvang een paai- en rustgebied wordt voor amfibieën en reptielen die past bij het berkelproject. De functie van de zandvang blijft wel intact.

Tijdens archeologisch onderzoek zijn er naast de zandvang overblijfselen gevonden van een borg/havezate. Dit is een archeologisch monument. Indien mogelijk gaat het waterschap proberen hier een invulling aan te geven bij de herinrichting.

[nggallery id=617]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven