IJsverenigingen verzorgen schaatscursus

EIBERGEN/BORCULO – Op maandag 16 november gaat het Rotor B.V. schaatsproject ‘Blij dat ik glij 2009’ weer van start. Het jaarlijkse evenement dat door de Eibergse ijsvereniging en Eibergse Sport Federatie word georganiseerd.

De leerlingen van groep 7 uit Eibergen, Beltrum en Rekken worden opgehaald door een bus en auto’s en rijden dan door naar ijsbaan Twente in Enschede. Daar krijgen de leerlingen training van ervaren schaatstrainers om zo de techniek van het schaatsen onder de knie te krijgen. Het totale programma bestaat uit drie schaatslessen en één schaatsexamen. Deze lessen vinden plaats op 16, 23 en 30 november en 7 december. Het einddoel van de schaatscursus is dat de kinderen een officieel schaatsvaardigheidsdiploma van de KNSB behalen. Zodat de leerlingen voortaan verantwoord het ijs op kunnen. Alle kinderen uit de groepen 7 hebben een uitnodiging gekregen om zich op te geven voor dit project.

De kinderen kunnen zich uiterlijk tot 29 oktober opgeven. De kosten zijn €20,-, dat is slechts €5,- per les.Voor opgave of verdere informatie over het schaatsproject kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland, Bartelinksgang 17 te Eibergen. Tel: 0545-476727, [email protected].

Woensdag 28 oktober start de Borculose ijsvereniging het schaatsproject: ‘Borculose Kids on Ice’. Het schaatsproject is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Borculo, Geesteren,Gelselaar en Haarlo. Het schaats project wordt voor de 4e keer georganiseerd. Deze schaatscursus wordt mede mogelijk gemaakt door het SNS Fonds Achterhoek-Twente, Borculose Sportfederatie, Sportbedrijf Deventer en de IJsclub Borculo.

De deelname is groter dan vorig jaar, 75 kinderen gaan vier weken lang achtereen op de woensdagmiddagen met de bus naar de kunstijsbaan De Scheg in Deventer. Zij krijgen daar schaatsles van goede schaatstrainers van de KNSB. cq trainers van Sportbedrijf Devente. Na afloop van deze schaatscursus krijgt iedere leerling een schaatsdiploma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven