Project Sport en Spel Ruurlo van start

RUURLO – Het streven is om vanaf dinsdag 1 december te starten met de nieuwe lessen Sport en Spel Ruurlo in Sporthal ‘t Rikkenhage. Deze lessen zijn een initiatief van de  Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RGV), Stichting Zwembad Ruurlo en Sport Federatie Berkelland. Dit zijn sportlessen speciaal bedoeld voor de kinderen die recreatief willen sporten zonder enige prestatiedruk.

Het plezier beleven aan sporten staat voorop. Er wordt niet wedstrijdgericht getraind, maar kindgericht gesport. Wat vinden de kinderen leuk en waar zijn ze goed in? Zoveel mogelijk verschillende sport en spel-vormen komen voorbij. Sport en Spel Ruurlo wordt wekelijks aangeboden op de dinsdagmiddag van 16.00-17.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

De groepen zijn klein, zodat kinderen op hun eigen niveau kunnen deelnemen en veel individuele aandacht krijgen. Het niveau van de kinderen verbetert spelenderwijs, door de activiteiten stap voor stap moeilijker te maken. Zo groeit hun zelfvertrouwen en kunnen er zo achterkomen welke sporttak ze nu echt het leukst vinden. Dan zijn de kinderen op het punt gekomen dat ze kunnen uitstromen naar de reguliere sportverenigingen.

De deelnemers dienen lid te worden van RGV en zijn zo automatisch verzekerd bij de KNGU. De eerste 3 lessen zijn gratis ter kennismaking, dit is een unieke kans om nu kennis te maken met Sport en Spel Ruurlo. Wie meer informatie wil of zijn of haar kind wil aanmelden, kan contact opnemen met Sport Federatie Berkelland via 0545-476727 of [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven