School De Triviant ruimt zwerfaval op

NEEDE – In samenwerking met de Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers (SVZO) gaan de VSO leerlingen van De Triviant (ZMLK school uit Neede), Neede schoonmaken met betrekking tot het ruimen van zwerfafval. Het idee bestond al langer, maar heeft nu zijn concrete invulling gekregen.

De heer Olaf van Dijk van de SVZO voorziet de leerlingen van het benodigde materiaal. De school fungeert nu ook als distributiepunt van het SVZO. Zo kunnen inwoners van Neede zich aanmelden als vrijwilliger en op school een gratis grijper komen ophalen. Er kan met de leerlingen meegelopen worden, maar dit hoeft niet.

Het mag ook de eigen straat of omgeving zijn. Inwoners van Neede kunnen bellen met de school, wanneer er ergens een zwerfvuilprobleem is en de groep gaat er in eerste instantie, op donderdag en vrijdagmiddag , twee uur aan het werk. De gemeente stelt een container ter beschikking en de SVZO dus de grijpers . Daarnaast kunnen de maatschappelijke stages van studenten aan dit initiatief gekoppeld worden.

Zo gaan inwoners en studenten samenwerken om Neede schoon en opgeruimd te houden. Het project kent op alle fronten winstpunten en zo hoort het ook aldus initiatiefnemer Rick Ardesch (docent op De Triviant). De leerlingen van De Triviant ontvangen (nog) geen vergoeding. Er wordt gekeken naar sponsormogelijkheden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven