Schoolkinderen doen mee aan cross

BORCULO – Op zaterdagmiddag startte om 13.30 uur de “Anne Flokstra Zijspan motorcross 2009” op het crossterrein “de Kappermaat” in Borculo. De zijspanrace duurde tot 17.00. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een training waarop de toeschouwers de zijspanners aan het werk konden zien. De aanwezige leerlingen van de Anne Flokstraschool genoten met volle teugen.

De Anne Flokstraschool is een school voor speciaal en voortgezet onderwijs in Zutphen. De leerlingen hebben een verstandelijke beperking, waardoor ze niet kunnen deelnemen aan het onderwijs op een ‘gewone’ school.  

Ook dit jaar had de leiding van de Anne Flokstraschool de motorclub BMAC Borculo verzocht mee te werken aan een speciaal evenement voor de groep leerlingen. Het gaat om een motocross met zijspanmotoren op het Kappermaat circuit, waarbij leerlingen met ervaren motocrossers mee kunnen als (extra) passagier.

Uiteraard was het geen echte wedstrijd. Het is een demonstratie in spelvorm, waarbij de leerlingen het idee krijgen dat ze aan een echte motorcross wedstrijd meedoen. Voorop staat de veiligheid van de deelnemers; de snelheid en de moeilijkheidsgraad van het parcours worden daarop afgestemd.

De kosten voor het evenement werden ook dit jaar betaald door diverse sponsors uit Borculo en omgeving waaronder Enzerink, Kerkemeijer, Movit, Schuurman en Willems Groep.


[nggallery id=695]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven