Straffen geëist tegen waterpolospeelsters

ALMELO/NEEDE – Twee waterpolospeelters, Maria Rotman (22) en haar zusje Daniella Rotman (16) hebben een werkstraf gekregen. Dat heeft donderdag de rechtbank in Almelo bekend gemaakt. De oudste zus kreeg 120, en de jongste 60 uur werkstraf. Ook krijgen de waterpolospeelsters een celstraf van twee maanden en moeten het slachtoffer – Sabine Zwaan (27) – achthonderd euro smartengeld betalen.

De zusjes uit Borne hebben tijdens een wedstrijd in Neede (11 oktober 2008) het slachtoffer een lange tijd onder water gehouden. Waardoor de speelster van NZC Neede bijna was verdronken. Ze liep na het incident een posttraumatische stressstoornis op en kon door deze problemen een halfjaar niet werken.

De officier van justitie had 180 en 240 uur geëist wegens doodslag, maar daarvan is geen sprake aldus de rechter. Wel hadden zij zich bewust kunnen zijn van het effect van hun gedrag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven