‘The Balladsingers’ bestaan veertig jaar

GEESTEREN – Gospelgroep ‘The Balladsingers’ geeft op 31 oktober om 19.30 uur een jubileumconcert in de Gereformeerde kerk in Geesteren. De gospelgroep viert haar 40-jarig bestaan. Voor deze gelegenheid is ook zanger en entertainer Rob Favier uitgenodigd.

The Balladsingers staan bekend om hun gevarieerde repertoire van bekende gospels, eigen werk en themaprogramma’s. Met ruim 750 optredens in 150 verschillende plaatsen en kerken zijn The Balladsingers ware routiniers. De gospelgroep bestaat uit elf leden afkomstig uit Winterswijk, Neede, Borculo, Lochem en Deventer. De optredens vinden overwegend plaats in de regio Gelderland en Overijssel.

De groep heeft een rijke historie. Na de start in 1969 werd er halverwege de jaren ’70 44 keer per jaar opgetreden, waarvan soms twee keer op één dag. De groep heeft zich door de tijd heen altijd weten aan te passen aan de veranderingen en trends binnen de opzet van kerkdiensten, mede door het brengen van eigen repertoire en musicals. Zo ligt er nu het idee om een thema gaande over ‘de mens Calvijn’ vorm te geven.

Rob Favier, te gast bij het concert, werkt voor radio en televisie. Ook is hij te zien op festivals en is hij regelmatig te gast in thema-kerkdiensten. Rob vertelt en zingt op humoristische wijze over zijn zoektocht naar wat echt waardevol is in de moderne maatschappij. Het concert van The Balladsingers is een uitgelezen kans om in dit deel van het land ook een concert van Rob Favier te bij te wonen. The Balladsingers zijn zeer verheugd met zijn medewerking aan hun concert. De bijdrage van Rob Favier en de rijke historie en de diversiteit van The Balladsingers zijn alles wat nodig is voor een prachtig concert.

Meer over The Balladsingers:  www.theballadsingers.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven