Veel deelnemers tijdens ‘Vlearmoestocht’

ATB Vlearmoestocht 008-borderNEEDE – De Wieler Tour Club Neede organiseerde op zondag 11 oktober haar eerste ATB “Vlearmoestocht” over afstanden van 35 en 45 kilometer. De start vond plaats tussen 08.30 uur en 10.00 uur. Er kon gestart worden aan de Waterleidingdijk bij het clubgebouw van de Needse IJsclub  “de Kooweide”

Deze eerste ATB “Vlearmoestocht” voerde de deelnemers op fraaie routes door bos en veld via de Needseberg, de Bollert in Noordijk en Gelselaar. Vervolgens ging de tocht naar het Westerflier, Diepenheim, Markvelde en het Needse Achterveld.

Onderweg was er een ondersteuningspost en waren er leden van de Needse EHBO aanwezig. De firma Cornelese Post Tweewielers was met een servicewagen aanwezig om eventuele lekrijders  te assisteren en andere ongemakken te verhelpen. Elk “baanvak” werd in de gaten gehouden door een controleur van WTC Neede.

Aan de start verschenen 420 deelnemers. Het is voor het eerst dat de tocht georganiseerd werd en men had geen enkel idee wat men kon verwachten. De opkomst ging de verwachtingen ver te boven. De organisatie was dan ook dik tevreden omtrent de opkomst én het weer.

Er waren rijders uit de regio, de rest van Nederland en buitenland waaronder vele Duitsers.[nggallery id=678]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven