Waterpolospeelsters voor de rechter

NEEDE/ALMELO – Donderdag vond in Almelo de rechtszitting tegen 2 waterpolozusjes uit Borne plaats. Zij staan terecht wegens doodslag op een tegenstandster die zij extreem lang onder water hielden. Op 11 oktober 2008 vond het incident plaats tijdens een wedstrijd van SG Twente-3 en NZC uit Neede. De waterpolozusjes zijn direct na het incident door hun vereniging geroyeerd.

De speelster van de club uit Neede – Sabine Zwaan (27) – moet echt in doodsangst zijn geweest. In de slotfase van het duel wordt zij door beide zusjes langdurig onder water gehouden. Met veel moeite konden de andere speelsters en de scheidsrechter de speelster uit Neede uit de handen van de zusjes bevrijden. Volgens getuigen heeft de speelster zeker 1 minuut onder water gezeten.

De speelster is in shock uit het water gehaald. Ze heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen. Gedurende lange tijd was ze niet in staat om te werken en ze kan nog steeds geen wedstrijden spelen voor haar club.

Een speelster – Maria Rotman (22) – kreeg tijdens de zitting een eis van 240 uur en een celstraf van vier maanden. Haar zusje – Daantje Rotman (17) – kreeg te horen dat ze 180 werkstraf krijgt opgelegd. Op 22 oktober doet de rechtbank uitspraak.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven