Wethouder feliciteert 101-jarige

025-borderBORCULO – Het was donderdag feest in het Andriessenhuis. Gerritjen Wiersema-Weijman is die dag 101 jaar geworden en dat werd gevierd. Wethouder Dennis Meijerink (loco-burgemeester) heeft mevrouw Wiersma bezocht om haar namens de gemeente Berkelland persoonlijk te feliciteren en een boeket bloemen aan te bieden. 

’s Middags kwamen de kinderen en bekenden van mevrouw Wiersema op bezoek. Aanstaande zondag wordt de 101-jarige bij Florijn in Geesteren in het zonnetje gezet door de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Desgevraagd geeft Wiersema aan dat het geheim van oud worden hem zit in goed eten en drinken, regelmatig een borreltje en goed je werk doen; “daar blijf je fit van”. Mevrouw Wiersema  is geboren in Schoonhoven (NH) en is later via de Respelhoek terechtgekomen halverwege Geesteren en Gelselaar. In Geesteren had ze samen met haar man een boerderij met onder andere kippen en kalveren.Vanaf 2003 verblijft ze in het Andriessenhuis.

Wiersema heeft 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen. Zelf komt mevrouw uit een gezin van 9 kinderen. Ook haar man kwam uit een gezin van 9 kinderen. Op dit moment is alleen haar zuster nog bij leven.

De 101-jarige besteed erg veel tijd aan puzzelen. Met name de woordzoekers hebben haar volle aandacht. Tot haar 95ste verjaardag fietste mevrouw nog elke week van Geesteren naar de markt in Borculo.

In het Andriessenhuis heeft mevrouw het goed naar haar zin. Het eten is wel even wennen geweest. Vroeger ging het wel maar nu wordt het aangeleverd en dat kan niet tippen aan de voormalige kookkunsten van mevrouw zelf.


[nggallery id=707]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven