Grote politiecontrole in centrum Borculo

BORCULO – De politie heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nerderland vrijdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur een grote politiecontrole gehouden in het centrum van Borculo. Er werd gecontroleerd op onder meer verlichting, alcohol en fietsendiefstal. Tijdens de controle is er één bestuurder uit Borculo aangehouden. De man reed met te veel alcohol op achter het stuur (0,6 promille).

De controleplaats was bij autobedrijf Bruggink aan de Spoorstraat. Agenten haalden auto, fietsers en scooters van de weg waar de verlichting niet van werkte. De bestuurder(ster) mochten zelf kiezen, een boete of de verlichting voor een klein prijsje laten repareren. Fietsenmaker Hofstede was ook van de partij om de verlichting of andere gebreken na te kijken.

In totaal werden er 53 auto’s gecontroleerd waarvan vijf bestuurder met kapotte verlichting reed. Bij de fietsen waren dat er 25, dertien mensen moesten hun verlichting vervangen. Er werden ook drie boetes uitgedeeld voor het voeren van mistlicht. Ook wilde een persoon zijn kapotte lampen niet laten vervangen ook hij kreeg een bon.

Eerdere bericht: Verlichtingscontrole levert 17 boetes op

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven