Kids kunnen zich uitleven op sportdag

LOCHUIZEN – Zondag 29 november aanstaande wordt bij vv Lochuizen een gezellige sportdag georganiseerd voor alle meisjes en jongens tot 12 jaar uit Lochuizen en Neede.  Voor meiden van 12 tot 15 jaar is er een speciaal programma. Om 11.00 uur start er een sport en spel clinic verzorgd door stichting Todos, Toekomst Door Sport. Hierbij staat de relatie tussen sport en spel en kinderen in ontwikkelingslanden centraal.

Isabelle Geerdink, lid van vv Lochuizen en studente aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, organiseert deze dag. Zij doet dit samen met twee medestudenten als voorbereiding op haar stage in Brazilië. In januari vertrekt Geerdink voor een half jaar om in het buurthuis in Fortaleza sportactiviteiten te organiseren voor jongeren uit de sloppenwijken.

Het programma op 29 november bestaat uit diverse balspelen met vooral voetbal en het zelf maken van ballen van kranten en oude fietsbanden. De toegang is gratis en iedereen is welkom vanaf 10.30 tot 16.00 uur bij vv Lochuizen op de Diepenheimseweg 32a in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven