Opening expositie ‘Kunst met Karakter’

RIETMOLEN – Zaterdag 21 november opent kunstenaar Hasto zijn expositie bij Aannemersbedrijf Kormelink in Rietmolen. Tijdens deze opening – om 11.00 uur – heeft Hasto een primeur! Deze dag wordt van één van zijn werken fotobehang gepresenteerd. Dit behang is zowel in woningen als bedrijfsruimtes een ware eyecatcher.

Tevens zijn er van twee werken een digitale art-repro gemaakt. Deze worden exclusief gehouden in een oplage van 5 stuks, genummerd en gesigneerd. Dit is mede tot stand gekomen door het bedrijf Digitus Print uit Enschede.

Beeldend kunstenaar Harrie Stortelder (geboren in Neede, 1954) signeert sinds 1999 onder de naam Hasto. In zijn jeugd maakte hij kennis met de schilderkunst via een plaatselijke kunstenaar. Hij is geïnspireerd geraakt door de Cobra groep, waardoor zijn werk vaak wordt vergeleken met dat van Karel Appel of Lucebert. Hasto is echter wel autodidact en alles komt vanuit zijn eigen creatieve geest.

De werken van Hasto zijn vrolijk en fel van kleur. De schilderijen zijn voor zien van fantasiedieren en/of –wezens. Expressief in impressionistische kleuren explosief geschilderd op doek, paneel, karton of papier met acryl, mixed media en diverse materialen, zoals gips en zand. Naast schilderijen vervaardigt Hasto ook objecten/beeldjes. Hasto heeft de laatste jaren diverse tentoonstellingen en exposities gedaan in galerieën en instellingen, zowel solo als in groepsverband.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven