Peuters Harlekijn bezoeken brandweer

RUURLO – Alle peuters van peuterspeelzaal de Harlekijn brengen deze week een bezoek aan de Ruurlose brandweer. Maandag mochten de eerste kinderen een kijkje komen nemen in de kazerne aan de Groenlosweweg. Brandwachten van het korps lieten alle kneepjes van het vak zien.

De kinderen hebben afgelopen weken op de peuterspeelzaal op een speelse manier uitleg gehad over de functie van de brandweer. Één van de leidsters verteld dat het heel belangrijk is om de kids op de hoogte te brengen van de brandweer (zie film). Omdat de meesten zich gaan verstoppen als er iets gebeurd. Om de zes weken wordt er in de peuterzaal een ontruimingsoefening gehouden. 

Op deze manier weten de peuters wat ze moeten doen in een noodgeval. Er is een speciaal touw waar de kids zich aan vast moeten houden als ze het pand moeten verlaten. Tijdens de excursie mochten de jonge brandweermannen en -vrouwen in de tankautospuit zitten en een nep vuurtje blussen.

Na afloop was er ranja en gingen ze moet een groot verhaal naar hun mama’s en papa’s. “We zijn bij de brandweer geweest!”

[nggallery id=764]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven