Slopers in pand Iliohan weer begonnen

EIBERGEN – Maandag is sloopbedrijf Bergevoet weer begonnen met de sloop van het voormalige pand van Iliohan en een aantal naastgelegen winkelpanden aan de J.W. Hagemanstraat. In juni werd de sloop stilgelegd door Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit omdat er beschermde gierzwaluwen aan het nestelen waren.

De Eibergse vogelwerkgroep trof tijdens de sloop meerdere nesten van zwaluwen aan. De Algemene Inspectiedienst werd op de hoogte gebracht. En kwam tot de conclusie dat de sloop stilgelegd moest worden in verband met de flora en faunawet.

Projectontwikkelaar MVO Projecten begint na de sloop met de bouw van 28 zorgappartementen en een winkelruimte van duizend vierkante meter. Deze ruimte wordt waarschijnlijk in twee of vier ruimtes opgesplitst.

Eerdere bericht: Gierzwaluw legt sloop Iliohan stil

[nggallery id=745]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven