Auto vast in het zand: rijbewijs kwijt

BORCULO – De politie heeft donderdagavond een 42-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol toen hij zich vast reed op een rotonde.  Een getuige alarmeerde de politie rond 21.10 uur nadat hij zag dat de automobilist de rotonde aan de Haarloseweg in Borculo op reed en in het zand strandde.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, wilde de 42-jarige bestuurder uit Doetinchem niet meewerken aan een blaastest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook aan een ademanalyse op het politiebureau weigerde de automobilist mee te werken.

Van personen die weigeren mee te werken aan een ademanalyse vordert de politie direct het rijbewijs in. De wetgever vindt dat een weggebruiker die niet meewerkt aan een bloedproef of ademanalyse gezien wordt als een forse overtreder.

De man mag voorlopig geen gemotoriseerd voertuig meer besturen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven