Brandweer Borculo helpt bij schuurbrand

schuurbrand lochem 029-borderBORCULO – De brandweerlieden van brandweer Borculo hebben dinsdagmiddag tijdens een schuurbrand in het buitengebied van Lochem assistentie verleend. De melding van de brand kwam rond half drie vanmiddag.

Samen met de korpsen van Lochem en Barchem werd de brand bestreden. In een veeschuur aan de Broekstraat woede brand. Er waren een twintigtal kalveren in de schuur aanwezig en het nodige hooi en stro. De eigenaar kon met behulp van de brandweerlieden van genoemde korpsen de kalfjes uit de brandende schuur redden.

Een aantal kalfjes liep flinke brandwonden op. Een gealarmeerde dierenarts heeft de dieren nagekeken. Op één kalf na hebben alle kalveren het gered.

De aanwezige brandweer had het vuur snel onder controle. Er is nog wel enige tijd nageblust. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Er bestond geen gevaar voor de omgeving. Er wordt een ander onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De schuur kan als verloren beschouwd worden.

[nggallery id=858]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven