Oud-collega’s KTV gaan reünie opzetten

EIBERGEN – Ben Busch (60) uit Lichtenvoorde en Tjebbe Raveling (54) uit Eibergen hebben het initiatief genomen om een reünie te organiseren voor de oud-medewerkers van de Koninklijke Textiel Veredelingsindustrie (KTV). In 2005 ging het bedrijf failliet. “Na die tijd hebben we bijna geen collega’s meer ontmoet, af en toe kom je nog iemand tegen op een kermis. We zijn zeer benieuwd hoe het met iedereen gaat. Daarom deze reünie”, legt Raveling uit.

De namen van de vele medewerkers komen bij de beide heren snel naar boven, Abbink, Lammers, Ter Maat, Simmelink, en Somsen. Busch: “Tijdens de sluiting liepen de emoties hoog op. Het was een einde van een tijdperk. Na vijf jaar moet dit bij de meeste collega’s gesleten zijn. De KTV was altijd een sociaal bedrijf, iedereen had alles voor elkaar over.”

Hoe de reünie ingevuld gaat worden is nog niet helemaal bekend. Oud-collega’s kunnen ook hun ideeën aandragen. De datum is al wel bekend, op 29 mei 2010 zal het gaan plaatsvinden. Iedereen is welkom. Opgeven kan bij Tjebbe Raveling: 06 -10 47 74 40 en Ben Busch: 06 30 35 96 90. Of mailen naar [email protected].

De KTV was na de oorlog één van de grootste werkgevers van Eibergen. Honderden mensen hebben bij het bedrijf gewerkt, vaak waren het hele families. Het bedrijf had verschillende afdelingen, blekerij, ververij, drukkerij, en nog veel meer. Tijdens de sluiting raakten ruim 85 mensen hun baan kwijt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven