Over de koppen lopen op midwinterfestijn

NEEDE – Het Needs midwinterfestijn is ook dit jaar door duizenden mensen bezocht. Maar liefst 5000 betalende bezoekers kwamen bij de kassa. Drie dagen lang werden er in de Spilbroekhal en de Oale Smederije kerst-activiteiten gehouden. Zondag is het festijn afgesloten met dans, zang en muziek. Rondom de Spilbroekhal stonden kramen opgesteld met oude tradities.

In de Oale Smederije konden mensen zondagmiddag een levende kerststal bewonderen. Er werd ook tekst en uitleg gegeven over het maken van ‘Knieperkes’ en midwinterhoorns.

Om 11.00 uur mochten de zumba-dansers ‘De Gaard’ de laatste dag van het festijn openen. Naast de danseressen waren er optredens van, The Ballad Singers, The River Linedancers, Leeuwerikstars, en vele anderen. In de tent hield Wendy Zwiep samen met Joop Bouwmeesters en het NMF een workshop ‘kerstarrangementen’.

Jong Cluster sloot de feestelijke dag af. Stichting Needs Midwinter Festijn is tevreden met de opkomst. In 2002 werd de markt opgezet. In de jaren is het festijn uitgegroeid tot een groot evenement dat jaarlijks terugkeert. Fotograaf Han te Hennepe, Jan Larink Productions en de medewerkers van TV Neede gingen dit weekend op pad en maakten de onderstaande reportages. De volledige film van Larink kunt u bestellen, dat kan via 0545-293488.


(film: Jan Larink Productions Neede)


(film: TV Neede)

[nggallery id=854]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven