Sneeuwpret- en overlast in Berkelland

sneeuwpret berkelland 012-borderBERKELLAND – Eindelijk heeft ook Berkelland de nodige sneeuw te verwerken gehad. Nadat we een paar dagen het vrijwel enige “groene” plekje in Nederland waren hebben we nu de nodige overlast te verwerken. De kernen zijn maar moeilijk bereikbaar en het buitengebied is nagenoeg onbegaanbaar. De strooiploegen hebben hun handen vol aan het bestrijden van de gladheid en het verwijderen van flinke hoeveelheden sneeuw.

In Borculo is het centrum vrijwel onbegaanbaar. De Nettelhorsterweg naar Lochem is slechts met zeer lage snelheid te berijden. De weg van Borculo naar Beltrum is één baan redelijk te berijden. De kern Beltrum lijkt onbehandeld. De strooiploegen kunnen de wegen nauwelijks berijdbaar krijgen. Vanwege het afgegeven weer alarm zijn er ook weinig voertuigen op de weg. Er is normaliter het nodige verkeer nodig om de gestrooide pekel “in te rijden.” Dat blijft nu dus uit. De verwachting is dat de strooiploegen de geheel dag druk aan het werk blijven om de wegen sneeuwvrij te krijgen.

Natuurlijk brengt de aanwezige kou en de gevallen sneeuw ook het nodige plezier met zich mee. Overal zijn kinderen in de sneeuw aan het spelen en genieten van deze unieke gelegenheid die zich slecht een enkele dag per jaar voordoet.

De ijsbaan in Borculo is vanmorgen opengegaan. Men kon direct al rekenen op grote bezoekers aantalen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de sneeuwvrij gemaakte ijsbaan die er prachtig bij ligt.

In Beltrum was de ijsbaan ook open. Hier wordt nog gewerkt aan het opvullen van aanwezige gaten. Ook hier werd er geschaats al was het hier nog redelijk rustig. Onze verslaggever maakte onderstaande impressie.

Even wat anders: Leerlingen kunnen uitslapen!
Zondag is de hoofdingang van basisschool Op d’n Esch geblokkeerd met een berg sneeuw (zie foto). Onze fotograaf – Roy Nijman – was op zoek naar een unieke sneeuwfoto. En dat is gelukt. Een aantal jongeren waren druk bezig met het blokkeren van de ingang. Jongens en meisjes jullie kunnen maandagmorgen uitslapen. Wij weten wie het heeft gedaan. We melden dit niet. Omdat er dan in de politiek een rel ontstaat!

[nggallery id=879]

Overlast van sneeuw in Berkelland
[nggallery id=876]
IJspret in Borculo
[nggallery id=874]
IJspret in Beltrum
[nggallery id=875]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven