ZAP-speldjes voor vijf Berkellanders

zap dag 060-borderBORCULO – Op het gemeentehuis van Berkelland is vanmorgen om half elf aan vijf inwoners van Berkelland een ZAP-speltje uitgereikt. Deze inwoners werden door middel van het speltje beloond voor hun inzet bij het schoonhouden van de eigen leefomgeving. ZAP staat voor Zwerf Afval Pakkers.

Deze landelijke actie wordt dit jaar voor de zesde maal door Stichting Nederland Schoon georganiseerd. Berkelland doet voor de tweede keer hieraan mee.

Op de tweede donderdag van december zetten tientallen gemeenten in Nederland mensen in het zonnetje, die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafval vrij te maken. Wethouder Dennis Meijerink speldde na een korte toespraak bij hen het ZAP-speldje op en reikte de bijbehorende oorkonde uit.

De vijf vrijwilligers uit Berkelland die in het kader van de landelijke ZAP-actie werden beloond voor hun inzet zijn: De heer J. Barink uit Borculo, voor het opruimen van zwerfafval langs zijn woon-werk route in Borculo, die hij dagelijks te voet aflegt.

Mevrouw A. Schoenmaker uit Borculo. Zij ruimt sinds jaren elke week het zwerfafval op langs het fietspad naar Barchem. Mevrouw I. van Rheenen uit Ruurlo. Zij Is niet alleen een toegewijde ZwerfAfvalPakker in Ruurlo, maar heeft ook een paar honderd dorpsgenoten aan het ZAPpen gekregen. Mevrouw A. Roskam uit Ruurlo, voor het regelmatig opruimen van zwerfafval langs een groot gedeelte van de Stapeldijk in Ruurlo en voor huize Ruurlo.

En de heer C. Haanepen uit Borculo, die veel zwerfafval opruimt rond de Pagendijk in Borculo en ook schoonmaakt rondom de vijver bij de watermolen in Borculo.

[nggallery id=846]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven