‘De Flierhof’ legt mega natuurvijver aan

EIBERGEN – De werkzaamheden zijn goed te zien op de hoek Kiefteweg met de Deventerkunstweg. Vakantieboerderij De Vlierhof is samen met aannemersbedrijf Groot Zevert uit Beltrum druk doende met de aanleg van een mega natuurvijver van 1,78 ha. De drijfde krachten achter de vakantieboerderij, Bart en Sandra Groot Wassink willen met deze investering het bedrijf opwaarderen.

Naast het vergroten van de recreatie zal er ook ruimte komen voor ‘nieuwe natuur’. Er worden houtopstanden en een bos aangeplant die samen 3 ha grond in beslag nemen. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) werkt hier aan mee en geeft adviezen.

Groot Wassink: “Het is heel makkelijk om kampeerders in een kaal weiland neer te zetten, daarom gaan we een vijver aanleggen. Straks worden rondom de plas 80 standplaatsen aangelegd. Mensen kunnen dan genieten van de natuur en rust. We hebben onze gasten dit jaar al iets verteld over de plannen, ze reageerden enthousiast.”

Over zes weken moeten de werkzaamheden klaar zijn. De Flierhof heeft het perceel gekregen tijdens de ruilverkaveling. In 1988 is het bedrijf gestart met vijf plaatsen aan de Kiefteweg.

[nggallery id=964]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven