Drukke nieuwjaarsduik in Hambroekplas

DSC08319BORCULO – In de Hambroekplas in Borculo werd vanmiddag om 14.00 uur de traditionele Berkellandse nieuwjaarsduik gehouden, georganiseerd door de Stichting voor Cultuur Sport en Spel. Ondanks het koude weer kon de nieuwjaarsduik dit jaar gewoon doorgaan.

Na een toespraak door burgemeester Hein Bloemen waarin hij de deelnemers welkom heette bij dit jaarlijkse spektakel, werd de aftrap genomen tot de koude duik in het water dat zelfs ijs bevatte. De watertemperatuur was exact 4 graden. De duikploeg van de Borculose brandweer stond paraat en ter plaatse waren er medewerkers van het Rode Kruis. Zover bekend zijn er geen problemen opgetreden.

Onder de 100 deelnemers waren onder andere enkele politieke vertegenwoordigers waaronder Tweede kamerlid Sabine Uitslag van het CDA. Ook raadslid Marian Bolster en kandidaat raadslid Jan Molendijk namen een frisse duik. Zij werden aangemoedigd door een 10-tal mede CDA-ers. De opkomst van deelnemers en toeschouwers was dusdanig groot dat het op de parkeerplaats tot flinke opstoppingen leidde; er was slecht één deel van het beschikbare parkeerterrein open waardoor er overal geparkeerd werd.

Schuurman schoenen had zoals elk jaar weer twee vrachtwagens beschikbaar gesteld waarin de deelnemers zich konden omkleden. Alle deelnemers ontvangen van de organiserende stichting een T-shirt en een muts en uiteraard een kop warme erwtensoep.

Het spektakel was ook dit jaar weer een groot succes.


(film Jan Larink in opdracht voor Nieuwsuitberkelland.nl)

Foto’s Roy Nijman
[nggallery id=899]
Foto’s GinoPress
[nggallery id=900]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven