Feestelijke start kindercentrum Oqido

EIBERGEN – Maandag is op feestelijke wijze de allereerste dag van Oqido gevierd. Alle kinderen van de peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang in Eibergen, Rekken en Beltrum hebben getoost op de nieuwe naam.

Vanaf 1 januari 2010 zijn de Stichting Kinderopvang Eibergen-Rekken en de Stichting Peuterspeelzalen DHG officieel samen gegaan als één organisatie: Oqido. Omdat op nieuwjaarsdag het kindercentrum niet open is, is op maandagochtend 4 januari 2010 de officiële start van Oqido gevierd met alle kinderen, medewerkers en gastouders.

Voor iedereen stond aan de Klaashofweg een heerlijk traktatie en een drankje klaar om te toosten op de nieuwe naam van de stichting. Ook maakten de kinderen en hun ouders kennis met de nieuwe naam van de groep en het daarbij behorende dier. Kinderen krijgen een placemat mee naar huis.

De nieuwe site www.oqido.nl is nu online. Oqido is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen SKER en DHG. Beide organisaties zijn vanaf 1 januari 2010 officieel gefuseerd en gaan verder onder één naam: Oqido.

Iedereen bij Oqido werkt vanuit dezelfde visie. Of het nu gaat om kinderopvang, peuterspeelzaal, BSO of de opvang door gastouders. Bij Oqido kunnen kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Hiervoor gebruiken we het programma ‘Startblokken’. Dit is een VVE programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie) met ontwikkelingsgerichte activiteiten die de doorgaande lijn in de ontwikkeling van het jonge kind, tussen de 2 en 4 jaar, twee dagdelen per week stimuleert en bevordert.

Op donderdag 21 januari is er een Open Huis van de BSO locaties, van 18.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 23 januari is er Open Huis van de overige locaties in Eibergen, Rekken en Beltrum, van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom om bij Oqido te komen kijken en spelen. De adressen van de locaties staan op de nieuwe internetsite, www.oqido.nl. Ook het verhaal van de nieuwe naam Oqido met de lieve en stoere dieren is daar te lezen.

[nggallery id=920]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven