Hoogheden openen bijzondere expositie

NEEDE – Prins Han Meerbeek en adjudant Joop Rust hebben vrijdagavond de jubileumexpositie: ’33 jaar carnaval in Neede’ geopend. Voordat de handeling bij De Oale Smederieje werd verricht maakten de hoogheden, carnavalsvierders en de Vlearmoesband een wandeling door het centrum richting de Borculoseweg.

Na het doorknippen van een lint konden de carnavalsleiders samen met de genodigden de expositie bekijken. Albert Kiestra is één van de mensen die zich bijna anderhalf jaar heeft ingezet om vele foto’s om te zetten tot een digitaal bestand (40 GB). Tevens heeft hij 35 tot 40 oude videobanden omgezet naar DVD. Het werk van Kiestra staat in De Oale Smederieje op drieëndertig schermpjes. Elk jaar heeft dus zijn eigen scherm met foto’s.

Verders werden er diverse kledingstukken en attributen tentoongesteld. De expositie zal tot en met 10 maart te zien zijn en is geopend op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Ook tijdens de optocht op zondag 15 februari is de expositie geopend.

[nggallery id=973]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven