Kamerlid in gesprek over duurzaamheid

BORCULO – Afgelopen maandag heeft het PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samson een bezoek gebracht aan algenkweker Ingrepro in Borculo. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de Regio Achterhoek. Wethouder Dennis Meijerink (PvdA) heeft tijdens dit bezoek een gesprek gehad met Diederik Samson over duurzame energieopwekking.

Dennis Meijerink hierover: “Ik heb uitleg gegeven over het feit dat de PvdA Berkelland de uitgangspunten uit het ‘akkoord van Groenlo’ onderschrijft, maar dat ze de uitwerking hiervan op dit moment niet realistisch vindt. Met name de installatie van 30.000 vierkante meter zonnecollectoren is een te ambitieuze doelstelling. Ook zou dit moeten worden overgelaten aan marktpartijen, waarbij de overheid medewerking verleent doormiddel van de bestemmingsplannen, afgifte milieuvergunningen en het aan elkaar koppelen van vraag en aanbod.

De PvdA Berkelland is ook vóór het plaatsen van windmolens op de Laarberg en voor een biogasinstallatie op deze plek. We hebben niets aan papieren plannen. De PvdA is een partij met idealen, maar we staan tegelijk met beide benen op de grond. Daarom zetten we in op plannen die nu uitvoerbaar zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat de gemeente de komende jaren de openbare verlichting geleidelijk zal gaan voorzien van ledlampen. Bij het gemeentehuis komt een warmtekrachtkoppeling. Verder komen er oplaadpunten voor elektrische fietsen.”

De PvdA Berkelland zal alleen haar steun geven aan een akkoord dat ook op korte termijn haalbaar is.
Samson had begrip voor deze opstelling en gaf aan dat de PvdA Berkelland voldoende aandacht heeft voor duurzaamheid, maar wel realistisch blijft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven