Leerlingen zetten zich in voor goed doel

RUURLO – Een grote groep leerlingen van het Graafschap College uit Doetinchem steken dit jaar weer de handen uit de mouwen. Ze gaan in april naar Bosnië om een basisschool op te knappen en andere activiteiten uit te voeren. Maar eerst moet er geld ingezameld worden om deze plannen te realiseren. Twee leerlingen die in Berkelland wonen – Marije Langenbarg (Borculo), Janske Pen (Ruurlo) en Linda Boom uit Barchem hebben een groot plan opgezet. Op 5 februari zal er een benefit party plaatsvinden bij café De Tapperij in Ruurlo.

Met deze party proberen de meiden 450 euro in te zamelen dit bedrag hebben ze maximaal nodig om mee te doen. De eigenaar van het café vindt het een geweldig plan en heeft een geldbedrag beschikbaar gesteld om het feest aan te kleden. Er zullen twee bands optreden, Orange Maplewood en de Gewaagde Zwagers uit Lochem. De avond begint om 22.00 uur en de toegang is gratis.

Ruim honderd leerlingen reizen af naar de stad Sanski Most. Vorig jaar hebben de leerlingen een basisschool in Stari Majdan opgeknapt. De afdeling techniek van het Graafschapcollege gaat dit jaar terug om de verwarming van de school te vervangen.

Alle projecten worden in samenwerking met stichting Out of Area uitgevoerd. Sinds 1996 zet deze stichting zich in voor de jeugd uit voormalig Joegoslavië. Dit betreft alle bevolkingsgroepen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven