Nijkamp in actie voor Kanjer voor Kanjers

NEEDE – Dit jaar zal er een nieuw Achterhoeks wielerteam voor Elite- en Beloften in het peloton te zien zijn onder de naam Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Roy Nijkamp uit Neede maakt deel uit van het nieuwe team, dat zich inzet voor Stichting Kanjers voor Kanjers. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van het welzijn van het kind, in het bijzonder door middel van sport en spel. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam biedt enerzijds talentvolle jeugdrenners uit de Achterhoek de kans om zich verder te ontwikkelen en steunt anderzijds de stichting, door een deel van het sponsor- en prijzengeld te doneren.

De 26-jarige Nijkamp reed de afgelopen jaren voor RTC de Stofwolk. Het nieuwe Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is gericht op de categorieën Elite (23 jaar en ouder) en Belofte (19-22 jaar). Deze categorieën zorgen voor de overgang van jeugd- naar professioneel of topamateur-wielrennen en ontbrak sinds enkele jaren in de Achterhoek.

Stichting Kanjers voor Kanjers kent donaties toe aan kleinschalige, regionale projecten die bijdragen aan de realisatie van haar doelstelling: ”Bevordering van het welzijn van het kind, in het bijzonder door middel van sport en spel.” Ambassadeurs van de stichting zijn de talentvolle wielerprof Robert Gesink, de voormalig professionals Jeroen Blijlevens en Tristan Hoffman en de regerend vicekampioen van de ATS Formule 3 Cup, Stef Dusseldorp. Het Kanjers van Kanjers Cyclingteam zal zorgen voor meer naamsbekendheid van de stichting en daarnaast een deel van de sponsorinkomsten en prijzengeld schenken aan de stichting.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam bestaat in 2010 uit elf renners. De belofterenners zijn Teun Flint (Winterswijk), Thomas Herbold (Lochem), Bor Houwers (Aalten), Xaf Houwers (Aalten), Nick Kweldam ( Aalten), Mark Olieman (Enschede), Ivo Stronks (Aalten) en Felix Wolbert (Hengelo Gld.). De eliterenners zijn Simon Bargeman (Vorden), Leon Essink (Aalten) en Roy Nijkamp (Neede). De ploegleiding bestaat uit René Gildhuis en Han Tieltjes.

De ploeg zal deelnemen aan zowel de club- als de beloftencompetitie. Inmiddels heeft het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam ook de eerste uitnodigingen ontvangen van vrije klassiekers. Verder zal de ploeg aan de start staan van diverse criteriums in Nederland en wedstrijden in België en Duitsland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven