Poging overval op recyclebedrijf Heinhuis

RUURLO – Op woensdagmorgen heeft er omstreeks tien voor elf een poging tot overval plaatsgevonden op recyclebedrijf Heinhuis aan de Spoorstraat in Ruurlo. De twee overvallers kwamen in een groene Opel Astra het bedrijfsterrein op en hadden bivakmutsen over hun gezicht. De aanwezige werknemers reageerden kordaat en joegen de overvallers weg. Hierbij is een zijruit van de vluchtauto gesneuveld.

De vluchtauto is ook niet in het bezit van kentekenplaten. Er is bij de poging tot overval niets buitgemaakt en er zijn geen gewonden gevallen. Het bedrijf werd gisteren gebeld door een handelaar die vandaag een partij goederen af wilde komen leveren. De handelaar wilde dit graag in contanten betaald krijgen. Het bedrijf ging hier mee akkoord en had daarom vandaag veel geld in huis.

In plaats van de zogenaamde handelaar kwam er vanmorgen een tweetal personen in een Opel Astra. Een medewerker van het bedrijf zag één van de twee daders in de auto zitten terwijl de andere bezig was om de bij het bedrijf aanwezige auto’s onklaar te maken voor een mogelijke achtervolging. Van de auto’s werden de ventielen doorgesneden. De medewerker is hierop met een kapmes naar buiten gegaan om de daders te verjagen. De auto is daarna gevlucht in de richting van Vorden. Hierbij is de medewerker bijna aangereden. Met het mes in zijn hand sloeg hij nog net een autoruit in. De auto is later in Vorden bij een tankstation getraceerd.

De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld. Na de poging tot overval deed de politie een SMS-Alert uitgaan waarin getuigen werden opgeroepen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. Heinhuis is een bekend bedrijf in de regio met vestigingen in Ruurlo en Eibergen.

[nggallery id=986]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven