Reisverslag Peter Stoverink (1)

Na het vertrek zondagmiddag vanuit een druk bezocht Lichtenvoorde zijn we na een zware tocht aangekomen in het Finse Muonio. Onderweg veel sneeuw en ijsregen gehad. De wegen waren spekglad. Gelukkig zijn we heelhuids overgekomen na een rit van 30 uur. We arriveerden als 11e team, om half 8 Nederlandse tijd.

Dinsdagmorgen om 5 uur is het laatste team binnen gekomen. Voor het klassement hebben we de eerste etappe wel wat punten laten liggen, maar onderweg hebben we op sommige etappes dat ook weer aardig in kunnen lopen. De rit voerde via Hamburg richting Denemarken. Bij Helsingborg zijn we op de boot gestapt. Helaas zijn we hier iets te laat aangekomen waardoor we moesten wachten op de volgende boot. Verder ging de tocht door heel Zweden. Wat is dat land groot.

Van alles onderweg tegen gekomen. De rendieren staken voor ons de weg over. Er was zelfs een team dat een rendier heeft aangereden. Een andere auto heeft blikschade opgelopen en een team heeft met pech bij de garage gestaan. Verder is voor iedereen de tocht goed verlopen.
 
Vandaag (dinsdag) heeft de ene helft van de deelnemers een husky sledetocht door het Finse landschap gehad. De andere helft maakt een tocht met sneeuwscooters. Donderdag is het programma omgedraaid. Woensdag staat er een dagetappe op het programma, dat ook meetelt voor het klassement.
 
Onze internetverbinding heeft het opgegeven, dus we moeten bij de backoffice van de Arctic Challenge gebruik maken van de computer. We proberen jullie elke dag op de hoogte te houden.

Groeten uit het koude Lapland. Team Stoverink en Klaas Snijder.

[nggallery id=961]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven