Reisverslag Peter Stoverink (update 4)

Zaterdag was het zover, we zijn rond half 4 aangekomen bij Vesting Finance, de hoofdsponsor van de Arctic Challenge. Na een lange dag en nacht kwamen we in Hilversum aan. De vermoeidheid was inmiddels toegeslagen en op onze gezichten af te lezen.
 
Op vrijdagmorgen zijn we vertrokken vanuit het Finse Muonio. De tocht voerde ons door Zweden, over smalle gladde wegen. Wij hebben geluk gehad, maar verschillende teams zijn van de weg geraakt. Meestal konden ze door hulp van andere teams de tocht weer vervolgen. Een team heeft echt pech gehad en zijn op een overstekende eland gebotst. De gevolgen voor hun auto was zo erg dat zij de tocht niet hebben kunnen uit rijden. Gelukkig geen persoonlijk letsel.
 
Met de boot zijn we via Denemarken naar Duitsland overgestoken, waar we onze tocht verder konden vervolgen.
Met een heel aantal teams stonden we op de boot.  Hier konden we de tocht evalueren, en hebben we even onze benen kunnen strekken.

Na zo’n 30 uur onderweg te zijn komt Nederland weer in zicht. Bij Vesting Finance druppelen de deelnemers binnen. Het thuisfront staat met bloemen klaar en dan zijn we ook blij dat we het erop hebben zitten. We zijn een hele ervaring rijker. Het was een week om nooit te vergeten.

Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij. Dan wordt Eibergen vertegenwoordigd door 3 teams. We kijken er nu al naar uit.
 
Groeten Peter

[nggallery id=974]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven