Tijdelijke ijsbaan aan de Vente is open!

RUURLO – Was het ’t wachten waard? Dat was de vraag die we stelden aan de bezoekers van de ijsbaan in Ruurlo. Na drie jaar kan men in Ruurlo weer op de schaats stappen al is de baan tijdelijk en kleiner dan de oude baan.“We zijn erg blij met deze snelle oplossing. We zijn de gemeente zeer dankbaar voor het gebruik van het perceel. Nu hopen dat we snel groen licht krijgen voor de locatie aan de Wiersseweg”, zegt voorzitter van der Mast (IJsclub Ruurlo).

De inwoners van Ruurlo en met name de kinderen waren zeer content om weer in hun eigen woonplaats de nodige rondjes te kunnen schaatsen. Ze hebben er lang op gewacht. De vrolijkheid is dan ook van de gezichten af te lezen al heeft een enkele beginneling nog moeite om overeind te blijven. Zelfs de Berkellandse politie kwam een kijkje nemen (zie foto).

De tijdelijke schaatsbaan aan de Vente is zaterdagmiddag om 13.00 uur voor het eerst opengesteld. De ijsdikte is nu naar tevredenheid van de organisatie. De afgelopen dagen moesten de inwoners nog wachten omdat het ijs nog niet sterk en dik genoeg zou zijn.

Zolang de vrieskou aanblijft is de ijsbaan gratis toegankelijk. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag 13.00 – 21.00 uur en zaterdag en zondag 11.00 – 21.00 uur. ’s Avonds is de baan verlicht.

De verwachting is dat de nieuwe definitieve ijsbaan volgend jaar gereed zal zijn voor gebruik. En ja, volgens velen was het zeker het wachten waard.

[nggallery id=932]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven