Tijdelijke ijsbaan zo goed als gereed

ijsbaan ruurlo 008-borderRUURLO – Nog een paar nachtjes slapen en dan is het hopelijk zo ver; de ijsbaan in Ruurlo is, als het weer mee blijft zitten, over een paar dagen klaar voor gebruik. Volgens bestuurslid Stegeman is de verwachting dat de baan dinsdagmiddag of woensdagmiddag voor het eerst opengesteld kan worden.

Op oudejaarsdag hebben de brandweerlieden van Ruurlo en Borculo gezamenlijk met grote inspanning het water voor de ijsbaan opgespoten. Hierbij werd maar liefst 6000 liter per minuut opgebracht.

“Er is echt behoefte aan een plek waar de jeugd zich kan vermaken”  alsdus bestuurslid Stegeman. Hij is dan ook blij dat het na drie jaar eindelijk weer zover is en sprak de hoop uit om volgend jaar toch echt van de nieuwe langverwachte baan gebruik te kunnen gaan maken.

De komende dagen wordt er hard aan gewerkt om de baan af te krijgen. Aannemersbedrijf Uenk stelt een koek en zoppie-tent ter beschikking en Schot stelt een agregaat ter beschikking voor de noodzakelijke verlichting.

De koek en zoppie-tent zal door de ijsclub zelf gedraaid gaan worden. Het bestuurslid is alle mensen die mee helpen en mee hebben geholpen bij het tot stand brengen van de tijdelijke baan dan ook erg dankbaar. De tijdelijke ijsbaan is aan de Vente op het nieuwe industrieterrein. De toegang is gratis.

De ijsbaan in Neede gaat ook weer open!
Zondag vanaf 10.00 tot 17.00 uur is ijsbaan de Kooweide in Neede geopend. Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 21.00 uur.

[nggallery id=904]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven