Voorleesdagen begonnen met vers ontbijt

EIBERGEN – Met een vers ontbijtje zijn woensdagmorgen de Nationale Voorleesdagen in de Eibergse bieb van start gegaan. Peuters van de Willem Sluiterschool waren ’s morgens uitgenodigd om deel te nemen aan het voorleesontbijt. De broodjes, mandarijen, en andere lekkernijen werden aangeboden door de C1000 supermarkt. In heel Nederland doen scholen aan dit project mee.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari krijgen kinderen van Oqido, kindercentrum De Meiboom en kinderopvang ‘t Belhameltje in Beltrum een bezoek van bibliotheek Eibergen. Tijdens dit bezoek kunnen zij luisteren naar De Wiebelbillenboogie, het Prentenboek van het jaar en worden er diverse andere activiteiten gedaan.

 De hele week wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze samenwerking tussen peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de bibliotheek is peuters en hun ouders laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Er staan nog meer activiteiten op het programma in Berkelland. Bij twee bibliotheken wordt een peuterinformatiemarkt gehouden. Op 23 januari kunnen ouders en peuters terecht van 10.00 tot 12.00 uur in Neede. En een week later – 30 januari –  in Ruurlo.

Meer informatie op www.nationalevoorleesdagen.nl.

[nggallery id=962]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven