Zware oudejaarsloop door de sneeuw

oud-en-nieuw-001-borderEIBERGEN – Afgelopen donderdag werd voor de twaalfde maal de oudejaarsloop gehouden in en om Eibergen. Hierbij werden diverse ludieke hindernissen in de route opgenomen zoals het beklimmen van de stuw van de Mallumse molen.

Op de vraag waarom deze oudejaarsloop georganiseerd wordt geeft organisator Andre Menting aan; “De een neemt een nieuwjaarsduik en wij lopen zogenaamd het oude jaar uit met de nodige ludieke hindernissen wat eten en drinken en dit geeft het nodige vermaak.”

“De totale afstand van de route is jaarlijks ruim 10 kilometer en omdat er over “zompige” akkers gelopen wordt, door sloten wordt gegaan, en door het bos en de weide’s is het toch echt wel zwaarder dan een 10 km op de weg”, aldus Menting. Het is voor de lopers ook een goede voorbereiding op de survival van Beltrum. Ongeveer de helft van de lopers staan ook in Beltrum aan de start.

Bij de Ruif werd er, zoals al jaren lang de traditie is, de nodige Jagermeister gedronken. Menting: “Bij onze binnenkomst staat de bar vol met heerlijke koude jagermeister die wij drinken om zo weer warm te worden”.

Het unieke van dit jaar was de aanwezigheid van de nodige sneeuw die het parcour extra lastig en zwaar maakte.
[nggallery id=902]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven